Tips dari MADRE

3 Ciri-Ciri Kasut Online Cantik Yang Anda Perlu Tahu

Kasut online cantik? Tapi selesa ke?

Nak cari kasut yang cantik, agak senang, tapi nak cari kasut online cantik DAN SELESA? Agak rumit, Kakpin tau. Kebanyakan kasut memang lawa-lawa, nampak cantik kemain bila tengok online, tapi lepas sarung rasa tak ngam, rasa tak selesa, memang akan kecewa! Traumatised, tambahan pula kalau nak beli online lagi lah sis semua risau kan?

Tapi kalau kasut tu dari Madre, sis tak perlu risau. Kasut-kasut Madre memang direka lain dari yang lain, bukan hanya untuk nampak cantik, tapi memang direka khas untuk keselesaan! Madre tak pernah  korbankan keselesaan demi rupa dalam setiap rekaan.

Okay jom Kakpin share ciri-ciri kasut online cantik sambil Kakpin share kasut Madre yang in trend:

kasut-cantik

Klik Gambar Untuk Beli

#1 Pastikan Warna Sama Seperti Yang Dinyatakan

Macam kasut Tania kat atas ni, warna dia magenta, bukan maroon. Sis kena pastikan warna yang dinyatakan adalah sama dengan gambar yang disediakan. Kalau tak nanti bila kasut dah sampai sis sendiri jugak confuse sebab warna kasut dalam gambar dengan yang dekat tangan tak sama.

#2 Pastikan Tahu Material Kasut Yang Digunakan

Ramai tak ambil tahu dulu apa itu PU Leather, apa itu PVC, EVA dan sebagainya sebelum beli kasut online. Kelebihan pada kita bila tahu material yang digunakan untuk sesuatu kasut, dan akan menyenangkan sis bila nak match jenis pakaian yang sesuai untuk sis pakai nanti. Contohnya material PVC ada jenis yang glossy, mungkin tak sesuai dengan certain outfit. Dan sis kena tahu material jenis apa yang sis rasa selesa dan suka. Sebab tak semua suka yang sama, betul tak?

3# Tidak Terlalu Rendah, Tidak Terlalu Tinggi

Bab ni pun selalu Kakpin ditanya, “Takde ke kasut rendah-rendah Kakpin oi?” Ada tu ada sis, tapi posture atau bentuk badan seorang wanita tu nampak lebih tegap dan elok kalau ada sedikit ketinggian pada kasut yang sis pakai. 3 inci adalah ketinggian yang nice untuk menampakkan kasut tu cantik, posture badan pun helok dan sis semua pun selesa!

Kakpin akhiri post kalini dengan gambar Tania yang empuks!

kasut online cantik

Pretty shoes in online shops, are they comfortable?

Finding pretty shoes online are an easy task to do. Type in ‘pretty woman shoes’ and then BOOM you’d get hundred pages of websites selling them. But finding ones that are pretty AND COMFORTABLE? Now that’s a hard task. Most shoes in online shops look really good in pictures, but once you bought it and put it on, it feels off and uncomfortable. Of course that would leave a bad taste in your mouth and would keep you away from buying shoes from online shops again in the future.

But with Madre, you don’t have to worry about shoes being uncomfortable. Madre’s shoes are designed specifically for comfort, not just for aesthetic! So don’t worry about Madre’s shoes being only pretty but not comfortable, because we are BOTH pretty and comfortable.

Now we’ll share with you on how to pick shoes from online stores that are both pretty and comfortable.

#1 Product’s Colour in Picture Is the Same as the Description

As you can see from the picture of our shoes, Tania, above, the colour for that particular product is magenta, it isn’t maroon. Before picking, you need to make sure the colour stated is as the same as the colour shown in the picture. If you made a mistake of not checking before buying, you might receive a pair of shoes with a different colour than shown in the product pictures. It might cause confusion, but there is nothing you could do about it because you didn’t check the stated colour of the product.

#2 Know the Materials Used For the Shoes

Before buying any kind of shoes, make sure you know the type of materials used for the shoes. Be it leather, PU leather, PVC, EVA and etcetera. Knowing the type of materials used would make it easier for you to know whether or not the shoes would be comfortable for you. Some materials are harder and some are softer, and some people could also be allergic to certain type of materials. So be sure to know what kind of materials you want your shoes to be made out of.

#3 Not Too Short Neither Too Tall

Some women aren’t confident enough to wear tall shoes, or heels because they feel like it is too daring or sexy. Yes it is, but it’s not just for that purpose exclusively. Wearing taller shoes would give better posture for your body whilst walking and/or standing. You’d look better in taller shoes and with the stable platforms that comes with our shoes, you don’t need to worry about falling or not being comfortable walking in Madre’s shoes!

Yours,

S.A.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply