kasutcantik
Tips dari MADRE,

3 Ciri-Ciri Kasut Online Cantik Yang Anda Perlu Tahu

Kasut online cantik? Tapi selesa ke?

Nak cari kasut cantik, agak senang, tapi nak cari kasut online cantik DAN SELESA? Agak rumit, Kakpin tau. Kebanyakan kasut memang lawa-lawa, nampak cantik kemain kt online, tapi lepas sarung rasa tak ngam, rasa tak selesa, memang akan trauma! Tambah pula kalau nak beli online lagi lah uolls risau kan?

Tapi tak perlu risau uolls, kasut-kasut Madre memang direka lain dari yang lain, bukan hanya cantik-cantik, memang diiktiraf selesa! Bukan Kakpin memandai cakap tapi itu lah testimoni dari pelanggan sedia ada.

Okay jom Kakpin share ciri-ciri kasut online cantik sambil Kakpin share kasut-kasut Madre yang letupss:

kasut-cantik

Klik Gambar Untuk Beli

#1 Pastikan Warna Sama Seperti Yang Dinyatakan

Macam kasut Tania kat atas ni dipanggil warna Magenta, bukan Maroon. Uolls kena pastikan warna yang dinyatakan adalah sama dengan gambar yang disediakan. Kalau tak nanti sampai uolls akan confuse

#2 Pastikan Material Kasut Yang Digunakan

Ramai tak study dulu apa itu PU Leather, apa itu PVC, EVA dan sebagainya. Kelebihan bilamana kita tahu material yang digunakan untuk sesuatu kasut akan menyenangkan kita untuk terus match jenis pakaian yang sesuai untuk uolls pakai nanti. Contohnya material PVC ada jenis yang glossy, mungkin tak sesuai untuk dipakai dengan baju berwarna cerah.

3# Tidak Terlalu Rendah, Tidak Pula Terlalu Tinggi

Bab ni pun selalu Kakpin ditanya, “Takde ke kasut rendah-rendah Kakpin oi?” Ada tu ada uolls, tapi posture atau bendtuk badan seorang wanita tu nampak lebih tegap dan tinggi kalau ada sedikit ketinggian pada kasut yang mereka pakai. 3 inci adalah ketinggian yang nice untuk menampakkan kasut tu cantik, posture bandan pun helok dan uolls pun selesa!

Kakpin akhiri post kalini dengan gambar Tania yang empuks!

kasut online cantik

 

bersihkan-kasut
Tips dari MADRE,

6 Tips Penjagaan Kasut di Rumah

Kenapa Penjagaan Kasut Perlu?

Tengah free ni meh Kakpin nak share sikit tips penjagaan kasut kat rumah. Kakpin tau kasut uolls kat rumah tu bertingkat-tingkat banyaknya, belum kira dalam bonet kereta lagi kan? Hehe kita geng. Cuma Kakpin tak pasti uolls jaga atau tak kasut-kasut tu semua. Ramai yang tanya Kakpin, kenapa nak susah-susah jaga kasut Kakpin? Pakai kat kaki je pun, bukan macam tudung, pakai kat kepala.

Okay meh Kakpin jawap sebelum bagi tips kat uolls. Sebab pakai kat kaki lah kita kena jaga kasut, ia lebih mudah nak kotor, mudah kena air, dan bila dah kotor, dah terkena air, kemungkinan besar material akan rosak tu tinggi, bakteria pun boleh merebak dengan cepat.

Cakap pasal rosak, tak semestinya tak pakai kasut, kasut akan tahan sampai bila-bila ya uolls. Tak kira buatan kulit tulen atau tiruan, kena pakai, ni selalu Kakpin pesan sebab kasut uolls beli untuk pakai, bukan untuk simpan, nak simpan biar dengan cara yang betul. Yang tu Kakpin share sekali kejap lagi.

Dan sudah tentulah kasut kan pelengkap penampilan seharian kita, so penjagaan kasut adalah penting selain dari penjagaan diri, tudung dah lawa, palazo dah berkepuk, sekali kasut comot dan hapak, macam mana? Okay dah membebel panjang kat uolls, meh Kakpin share

#1 – Bersihkan Kasut Selepas Pakai

Dah seharian uolls pakai kasut tu, ambil sedikit masa untuk bersihkan kotoran yang ada pada kasut sebelum uolls simpan ditempat simpan yang betul. Sebab kalau memang ada kotoran, dan uolls tak bersihkan dulu, kotoran tu makin bertompok, akan timbul fungers dan lama-lama lagi susah nak hilang, yang cantik dah tak jadi cantik, kusam!

 

#2 – Keringkan Kasut Jika Basah

Ini antara pantang sebenarnya, kalau kasut basah atau lembap WAJIB dikeringkan secepat mungkin, boleh guna tisu atau kertas, janji serap cecair, cuma hati-hati dengan permukaan material kasut ya. Dah lap, boleh letak kat luar rumah yang redup atau berbumbung dan biarkan sampai kering. Dan kalau boleh elakkan dari menggunakan pengering rambut atau biarkan kasut dibawah cahaya matahari sebab ia boleh merosakkan material kasut, kemungkinan akan merekah dengan pantas!

#3 – Asingkan Kasut Ikut Jenis

Dah la kasut kotor, lembab lepas tu siap longgok lagi satu tempat haih! Uolls kena asingkan mengikut jenis kasut, sebab mungkin ada kasut yang elok cantik je sekali terkena yang lain contohnya jenis kasut bertumit tinggi dan tajam. Ada yang siap patah heels, yang koyak bahagian material tu dah jadi perkara biasa, so kena rajin sikit susun kasut tau, lagipun kita orang perempuan ni kan suka kemas-kemas eceyh!

#4 – Simpan Dalam Kotak Beserta Silica Gel

Kasut yang tak sempat pakai tu boleh disimpan kat dalam kotak supaya tak berhabuk. Kalau kotak ut tu takde lubang udara, kena buat lubang kecil satu untuk pengudaraan dan jangan hilangkan gel silica tu(kotak Madre dah siap ada dua benda ni) Yang paling penting adalah Silica Gel ni bertujuan untuk menyerap kelembapan dan mengelakkan kuman yang jadi antara penyebab kasut berbau.

 

#5 – Guna Kertas Untuk Kekalkan Bentuk Kasut

Okay yang ni jarang orang buat walaupun ia simple je. Dapatkan kertas surat khabar, seeloknya kertas yang uolls dapat dari kotak kasut tu sendiri, gumpal dan sumbat bahagian depan kasut atau bahagian yang mudah remuk, tak lain tak bukan tips adalah untuk mengekalkan bentuk kasut, nampak sentiasa cantik tak membengkok mahupun terlipat.

#6 – Letak Penwangi

Buka-buka je rak kasut bau hapak satu rumah. Bau sebegini boleh melekat pada kasut, masa uolls nak pakai kasut tu pun akan ada lagi bau hapak so letak pewangi di dalam rak kasut sebab ia boleh hilangkan bau kaki yang terperangkap sekali gus menjadikan bau kasut lebih segar. Cantik saja pun tak manis kalau berbau 😛

 

Okay dah Kakpin bebel panjang, nampak simple tapi ramai tak amalkan, so hopefully tips kali ni dapat membantu sikit sebanyak uolls dalam menguruskan kasut-kasutdi rumah, yang lagi penting adalah kasut dijaga dengan rapi, memang kasut dipakai di kaki, tapi ia juga antara punca saraf terpenting dalam badan kita, kalau tak, takde la orang urut kaki hehe.

With love, Kakpin.