Tips from Madre

Let’s Talk: Driving Shoes

Wearing the correct shoes while driving plays a big part in driving safety. But people (or our focus today: women) still continue to drive in heels, sandals or even no shoes. Sure, the high heels and pumps will always have a special place in every woman’s closet, but comfort and durability are remarkable deciding factors when choosing an everyday pair of driving shoes.

First we will talk about the do’s and the don’ts when choosing a pair (or more) of driving shoes that were designed to provide comfort during long hours of driving automobiles.


The Do’s and Don’ts:

  • The sole of the shoe is very important in determining what type of footwear to use. The sole should neither be too thick or too thin. 
  • It should not be too soft or too flexible and it should have enough grip on the pedal to avoid slipping. 
  • It should be lightweight to enable easy movement. 
  • It should not hinder ankle movement in working various pedals. 
  • It should not be unnecessarily wide as to cause stepping on two pedals at the same time. 


The best way to avoid shoe problems is to carry a spare pair – either we choose an old pair of shoes or get a new one that are both comfortable and safe. But it doesn’t have to be those ugly, grandma type shoes that are clunky in appearance and often ruin the look of our outfit. A great pair of driving shoes are not only designed for practicality and comfort, it also comes with style.

Here’s a few style suggestions for your driving shoes:

• Pair it with skinny jeans and a t-shirt for a great casual look in your day of running errands.

• Pair them with shorts or boyfriend jeans, a shirt or bohemian blouse for a day out with friends to the movies or brunch.

• Pair a formal driving shoes to work with trousers and it will keep you comfortable all day long, especially if you have to stand for long hours.

Depending on your personal style, you can find hundreds of options to pair these shoes with. Of course don’t forget, they were designed to provide comfort while driving over long distances, so get driving shoes for your road trips, or traveling for work.

You can find driving shoes in most shoe stores. Find one with feature(s) that you want, it could be features like arch support, cushioned sole, and you can even choose what kind of material you want, be it suede, leather, or canvas driving shoes. You could also check out Madre’s catalogues for a comfortable, soft-padded shoes for your usage. We’d recommend Medhika for a great style and long-lasting comfort whilst driving.

So start searching for your pair of driving shoes and go ahead and add this stylish pair to your wardrobe today!

Yours,

S.A.

Borak-Borak: Kasut Memandu

Menggunakan kasut yang betul ketika memandu memainkan peranan penting untuk menjaga keselamatan. Tapi ramai je yang still memandu dengan kasut tumit tinggi, sandal, dan ada jugak yang kaki ayam terus. Memanglah kasut tumit tinggi dan pumps akan sentiasa mempunyai tempat yang istimewa dalam hati wanita, tapi keselesaan dan daya tahan juga faktor penting untuk memilih kasut untuk memandu.

First kita akan bercakap pasal apa yang perlu dan apa yang tak boleh buat masa memilih sepasang kasut memandu yang sememangnya direka untuk keselesaan walaupun untuk jam pemanduan yang lama.

Ya dan Tidak:

  • Tapak kasut sangat penting dalam menentukan jenis kasut yang akan digunakan. Tapak kasut mestilah tidak terlalu tebal atau nipis.
  • Tapak kasut tidak boleh terlalu lembut atau fleksibel kerana ia perlu mempunyai cengkaman kuat untuk melekat pada pedal dan tidak tergelincir.
  • Kasut haruslah ringan untuk melancarkan sebarang pergerakan kaki.
  • Kasut tidak boleh menghalang sebarang pergerakan buku lali untuk memijak pedal yang berbeza.
  • Kasut tidak boleh terlampau lebar sehingga menyebabkan kita terpijak dua pedal pada masa yang sama.

Cara yang paling mudah nak mengelak masalah ni adalah, bawa kasut ganti untuk memandu. Sama ada kita pilih kasut lama atau dapatkan kasut baru yang selesa dan selamat. Tapi tak semestinya beli kasut nenek-nenek yang buruk dan tak kena dengan outfit kita. Kasut memandu yang elok direka bukan saja untuk jadi practical dan selesa, tapi jugak untuk gaya.

Tips untuk menggayakan kasut memandu:

  • Padankan dengan skinny jeans dan t-shirt untuk gaya kasual yang cantik masa memandu beli barang dapur atau ambil anak sekolah.
  • Padankan dengan seluar pendek atau boyfriend jeans, kemeja atau blaus bohemian untuk keluar bersosial dengan kawan-kawan.
  • Padankan kasut memandu formal dengan seluar panjang untuk keselesaan tahan lama masa bekerja, lebih lagi kalau kena berdiri lama.

Bergantung pada gaya personal masing-masing, ada beratus pilihan nak gayakan kasut memandu dengan cara sendiri. Tambahan pula kasut memandu memang direka untuk keselesaan, jadi memang wajib beli sepasang kasut memandu untuk pemanduan jarak jauh.

Kebanyakan kedai kasut memang ada jual kasut memandu. Jadi beli sepasang dengan ciri yang kita suka, arch support ke, tapak lembut ke, dan material pun berbeza, suede, kulit, kanvas pun ada. Dalam koleksi kasut Madre pun ada kasut yang sesuai dan selesa untuk memandu. Kami syorkan kasut Medhika untuk keselesaan berpanjangan dengan gaya yang anggun.

Jadi apa lagi? Cepat-cepatlah cari kasut memandu yang selesa dan selamat tapi bergaya sekarang!

Sekian,

S.A.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply