Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kasut Wanita

Kasut Wanita Madre Shoes

Seronok sekarang ni di Malaysia sebab anda boleh jumpa macam-macam jenis kasut wanita!

Jenama kasut lokal pun makin banyak dan memeriahkan pasaran. Apa yang bestnya adalah, sekalipun jenama lokal, namun kualitinya setanding malah ada yang lebih baik daripada jenama antarabangsa.

Jenis dan pilihan kasut wanita bergantung kepada keperluan dan kesesuaian serta penggayaan si pemakai. Tak kiralah kasut jenama tempatan atau antarabangsa, semuanya direka untuk memenuhi citarasa setiap wanita.

Fakta Menarik Kasut Wanita

Kasut Wanita

Kasut wanita sebenarnya mempunyai sejarah yang sangat panjang dan menarik. Jika berdasarkan sumber sejarah, kasut ini pertama kali diperkenalkan oleh bangsa Mesir Purba sekitar 3500 tahun SM.

Kasut ini dihasilkan daripada kulit haiwan atau rotan dan dihiasi dengan manik-manik, batu permata atau emas. Kasut ini menunjukkan status sosial pemakainya. Memang standard zaman dulu-dulu status akan digambarkan menerusi pakaian.

Pada zaman pertengahan pula, makin banyak gaya dan kegunaannya dipelbagaikan. Sebagai contoh, kasut bertumit tinggi, diperkenalkan oleh bangsa Parsi pada abad ke-10 Masihi. Kasut ini bertujuan untuk melindungi kaki daripada air atau lumpur ketika menunggang kuda. Namun, kasut ini kemudian menjadi popular di kalangan wanita Eropah sebagai simbol keanggunan dan kekayaan.

Cerita zaman moden pula, kasut perempuan semakin berevolusi. Ia kini boleh didapati dalam pelbagai bentuk, warna, bahan, saiz dan fungsi. Ia juga menjadi salah satu elemen penting dalam fesyen dan gaya hidup wanita masa kini.

Baca Juga : Kenali 3 Jenis Kaki Supaya Tidak Tersalah Beli Kasut

Jenis Kasut Wanita di Madre

Kasut Wanita

Terdapat banyak jenis kasut yang boleh dipilih mengikut kesesuaian dan keperluan di Madre. Antara jenis-jenis yang popular adalah:

  • Flats – Koleksi kasut perempuan yang tidak mempunyai tumit atau mempunyai tumit yang sangat rendah. Ia sesuai untuk digayakan dengan pelbagai jenis pakaian, sama ada formal atau kasual. Flats juga selesa untuk dipakai sepanjang hari kerana tidak memberi tekanan pada tumit dan jari kaki.
  • Sandals – Koleksi kasut perempuan berjenama yang mempunyai tali atau tali pinggang yang mengikat kaki pemakai. Sandals sesuai untuk digayakan dengan pakaian santai seperti baju cotton atau maxi dress. Sandals juga ringan dan angin untuk dipakai ketika musim panas atau di pantai.
  • Heels – Koleksi kasut perempuan yang mempunyai tumit tinggi yang menaikkan ketinggian pemakai. Heels sesuai untuk digayakan dengan pakaian formal seperti baju pejabat, baju pengantin atau baju koktel. Heels juga memberi kesan ramping dan anggun pada kaki dan postur badan.
  • Wedges – Koleksi kasut perempuan berjenama yang mempunyai tumit yang tebal dan rata dari depan ke belakang. Wedges sesuai untuk digayakan dengan pakaian kasual seperti baju t-shirt, blouse atau cardigan. Wedges juga memberi ketinggian dan keselesaan pada pemakai.

Tips Pemilihan Kasut

@madre.my

Saya nak KASUT TINGGII tapi ada tak yang TAK SAKIT 🥹 ADA SISSS, Kakpin sangatt recommend kalau sis tengok KASUT-KASUT TINGGI ANTI SAKIT ni #kasutmadre #butikmadre #rayahaji2023 #kasutraya2023

♬ som original – ʀʏᴀɴㅤ友

Memilih kasut yang sesuai bukanlah perkara mudah. Terdapat beberapa faktor yang perlu diambil kira sebelum membeli kasut, antaranya:

  • Saiz – Pastikan anda mengetahui saiz kaki anda dengan tepat dan mencuba kasut sebelum membelinya. Jangan beli kasut yang terlalu besar atau terlalu kecil kerana ia boleh menyebabkan kesakitan, lecet atau cedera.
  • Bahan – Pilih bahan kasut yang berkualiti, tahan lama dan selesa. Elakkan bahan kasut yang boleh menyebabkan alahan, peluh atau bau.
  • Reka bentuk – Pilih reka bentuk kasut yang sesuai dengan bentuk kaki, gaya pakaian dan personaliti anda. Jangan ikut buta-buta trend semata-mata kerana ia mungkin tidak sesuai untuk anda.
  • Fungsi – Pilih fungsi kasut yang sesuai dengan tujuan dan aktiviti anda. Jangan pakai kasut tumit tinggi untuk berjalan jauh atau kasut rata untuk menari. Gunakan kasut yang sesuai dengan keadaan cuaca, tempat dan masa.

Promosi Madre Shoes 2023

Kasut perempuan adalah sebahagian daripada kehidupan wanita. Ia bukan sahaja melindungi dan menyenangkan kaki, tetapi juga melambangkan gaya dan personaliti. 

Itulah apa yang kami fokuskan di Madre Shoes. Oh. Jom tengok apa kata para wanita di luar sana mengenai Madre Shoes.

@madre.my

Banyakk feedback Kakpin terima daripada MADRE LOVERS ni🥹❤️ Siapa belum cuba kasut MADRE kena beli sekarangg sebab HARI INI LAST DAY SALEE sehingga 50% OFF🎉😱. #kasutmadre #rayahaji2023 #sale #kasut

♬ original sound – Madre Malaysia – Madre Malaysia

Oleh itu, penting untuk memilih kasut yang sesuai dan berkualiti. Semoga artikel ini dapat membantu anda dalam membuat pilihan yang bijak. Klik button di bawah untuk promosi terkini Madre Shoes.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *