Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Senarai Bantuan Food Bank Sepanjang PKP Ada Di Sini

Kerana dalam rezeki kita, ada rezeki orang lain.

Menyedari ramai yang terkesan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang perlu dilaksanakan akibat penularan COVID-19, banyak bantuan yang dihulurkan oleh pihak kerajaan mahupun swasta terutamanya dalam bentuk ‘Food Bank’.

Dalam entri kali ini, Kakpin akan kongsikan senarai foodbank Part 2 yang boleh dijadikan panduan buat mereka yang terkesan mahupun buat mereka yang ingin menyumbangkan bantuan.

1. Hunger Hurts MY

Kredit: Instagram Hunger Hurts MY

2. Gotta Give Back

Kredit: Instagram Gotta Give Back

3. Pertiwi Malaysia

Kredit: Pertiwi Malaysia

4. Groove Grocer

Kredit: Instagram Groove Grocer

5. Mahu Malaysia

Kredit: Instagram Mahu MY

Sekiranya anda berminat memberikan sumbangan boleh menghubungi nombor di poster-poster dia atas. Kalau ada yang ingin menyumbangkan barangan keperluan itu boleh datang ke lokasi-lokasi yang dimaklumkan dalam poster.

InshaAllah, sama-sama kita saling membantu antara satu sama lain. Jangan lupa share dan subscribe Madre.my untuk dapatkan info dan promo terbaharu dari kami.

Anda suka artikel di atas? Kalau suka, ada banyak lagi artikel menarik dan berguna di sini. Kalau nak tengok tote beg yang berkualiti dan pelbagai guna, boleh ke www.madre.my. Lagi senang, Whatsapp sahaja kami untuk dapat respon terpantas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *