Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tapak Kasut Licin? Boleh Cuba Tips Ini!

No worries, guna tips ini!

Malunya tersadung depan boyfriend atau officemate gara-gara tapak kasut yang licin. Mesti trauma kan apabila insiden yang tidak diiingini macam ini berlaku sampai ada yang sanggup buang kasut tu . Sis tahu tak, sebenarnya ada beberapa cara yang boleh dilakukan untuk elakkan daripada masalah ini berlaku.

1. Gosok Dengan Kertas Pasir

First and foremost, sis boleh menggunakan menggunakan kertas pasir. Guna kertas pasir kasar dan mula menggosok tapak kasut yang licin itu sehingga menjadi kasar dan selamat digunakan.

Test kasut tersebut dengan berjalan di permukaan yang kasar seperti di jalan tar, jalan berbatu atau gosokkan tapak kasut dengan batuan tajam sehingga mencapai tahap kasar yang sis perlukan!

2. Guna Pengikis Kuku

Secondly, sis boleh mengunakan pengikis kuku. Kebiasaannya tapak kasut baru adalah agak licin dan memang agak bahaya kerana sis boleh tergelincir sehingga menyebabkan sakit di pergelangan kaki. Pilihan yang terbaik adalah menggunakan pengikir kuku yang kasar dan kikir tapak kasut dengan secara konsisten. Kikis tapak kasut sehingga rasa permukaan tapak kasut menjadi kasar . Jangan lupa untuk cuba!

3. Anti-Slip Ground Pad Madre

Last but not least, gunakan anti-slip ground pad jenama Madre! Lekatkan ground pad pada tapak permukaan dan cuba jalan pada permukaan tanah licin, memang menjadi! Tak rugi cuba sis, lagi-lagi ground pad Madre memang berbaloi dengan harga dan kualiti. Recommended!

Apa kata sis yang pernah mengalami masalah tapak kasut licin tu try cara-cara di atas. Tak banyak, tapi InshaAllah dapat bantu elak masalah tergelincir atau tesadung gara-gara tapak kasut licin daripada berlaku. Itu sahaja tips simple daripada Kakpin.

Anda suka artikel di atas? Kalau suka, ada banyak lagi artikel menarik dan berguna di sini. Kalau nak tengok tote beg yang berkualiti dan pelbagai guna, boleh ke www.madre.my. Lagi senang, Whatsapp sahaja kami untuk dapat respon terpantas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *